föreningen strandstädarna i Bohuslän

Initiativtagarna till föreningen Strandstädarna är Stefan van der Heiden och Anett Persson. 2011 togs beslutet att starta en ideell förening för att städa Bohuskusten då de upplevde att det var oerhört mycket ilandflutet skräp (plast). Föreningen arbetar för att på sikt ha ett antal stationer längs med Bohuskusten med hängivna platsansvariga som samordnar de lokala städaktiviteterna. Målet är att i samverkan med allmänheten, näringslivet och kustkommunerna få en skräpfri kust. Och hålla på så länge som krävs för att få kusten helt ren.

"De allra flesta som är mest aktiva är 70+. Vi har också kaptener som är 80+. Vi vill göra skillnad för vårt fantastiska Bohuslän. Det ger både frisk luft, god gemenskap samt en renare kustlinje."

(Visited 1 times, 1 visits today)