Plastic witness

Nu arbetar Nina med en installation för just det här projektet och där plast i havet och flaskfiskar står i centrum. Läs mer om utställningen här >>>

Nina Romanus är konstnärinnan och innovatören bakom Plastic Witness, ett konst- och miljöprojekt som utforskar och synliggör plast och plastanvändning. Nina arbetar både konceptuellt och hantverksmässigt med återvunnet material av vanliga saker som vi alla använder. 

Plastic Witness har utvecklat en plastflora, Polymerogamer. Den här nya växtdivisionen innehåller redan drygt 40 arter. De flesta är samlade i en artkarta som finns att köpa på hemsidan. Alla blommorna finns i fysisk form, de blir namngivna, klassificerade och beskrivna i takt med att de upptäcks. Plastic Witness lånar en del av sitt formspråk från naturvetenskapliga arbetssätt och uttryck.

Med installationen ”Vad vattnar vi med?” på Tjörn ville Nina trigga igång tankar om vårt eget plastfotavtryck för att fundera på ”Vad kan jag själv göra för att bidra till en bättre situation?”.

Det började med idén om en påhittad plastflora 

och den fasansfulla tanken att allt vi skulle ha kvar av flora var just plastblommor… 

(Visited 1 times, 1 visits today)