xv atelier

Innovatörerna är Evelina Ingvarsson, Felicia Lundberg, Linnéa Magnusdotter och Lovisa Nolander. Kvartetten lärde känna varandra under studietiden inom textildesign och hittade snabbt ett gemensamt rum för kreativt skapande.

XV Atelier vision är att verkar i gränslandet mellan konst och design genom att utmana textilindustrin och utveckla nya cirkulära flöden. XV Atelier startade i frustration över hur modeindustrin ser ut idag och utmynnade i en ambition att representera den nya industrin där transparens är det mest väsentliga.

Net är en scarf helt gjord av gammalt fisknät, skördat ur havet av Sotenäs Symbioscenter i Kungshamn. Det gör det möjligt att köpa ett nytt stycke mode samtidigt som det rensar upp haven och produceras i XV Atelier Studio i Boråserialets historia som är värd att berätta!

Innovation ligger både i att använda nätet i sin råa form, som ett statement plagg för att representera och berätta en historia om något som kan gå från ”skräp” till mode. Genom att ta tillvara på marint avfall och omvandla det till tillbehör som knappar och tråd kan de skapa ett helt plagg som endast består av marin avfall.

XV Atelier ingår i testbäddet Marint avfall på Sotenäs Symbioscentrum

(Visited 1 times, 1 visits today)