Filmtrilogin

För att se filmerna scrolla ner. 

 

Ekocentrum har tillsammans med en animatör och en filmskapare producerat tre filmer med olika tema som tillsammans belyser situationen med den marina plasten på Västkusten. I filmerna får man också ta del av innovationer och lösningar som ser till att förvandla det marina skräpet till en värdefull resurs. 

Filmerna kan ses enskilt eller tillsammans och lanseras en och en vid de tre första föreläsningstillfällen. 

Maria Elggren

Maria har utöver rollen som projektets ledare och innovatörupptäckare/ innovationssökare även skrivit manus till alla tre filmerna. Hon har dokumenterat sina besök hos några av innovatörerna och därmed bidragit med bilder och filmklipp.

Nina Doljak

Nina har tagit fram filmernas grafiska profil, utvecklat animationerna, ..., ja, helt enkelt skapat filmerna utifrån våra manus! Hon har studerat till grafisk designer och animatör på HDK, Högskolan för konst och design i Göteborg. Hon arbetar frilans med tvärvetenskapliga projekt som kombinerar hållbar utveckling med grafisk design, video och illustration. Läs mer om hur hon tog fram våra filmer här >>>

Johan Arnmarker​

Johan har filmat klipperna med intervjuer av forskarna på Chalmers. Han är i grunden naturfotograf och tar även de flesta typer av bilder, drönarbilder och även filmklipp för webbsidor. Tillsammans med vägledningscoachen Marie Althoff driver han Bildfeeling, vars mission är att föra in naturen i lokaler och arbetsplatser.

Brinde Karlsvärd

När det gäller filmernas röst har vi Brinde Karlsvärd att tacka för. Hon är uppläsaren av manuset i alla tre filmerna, förutom klippet om flaskfiskarna. Hon har studerat taldramatik och teaterproduktion vid Wendelsberg teater och skolscen.

Mirja Burlin​

Flaskfiskarna har fått sin röst av skådespelaren och sångerskan Mirja Burlin. Mirja Burlin är också verksam som regissör och dramatiker. Hon är bosatt i Göteborg och för närvarande anställd vid Göteborgsoperan. 

Ett stort tack till alla innovatörer och andra aktörer som har bidragit med information, bilder, filmklipp, kunskap och input!

film 1 - LANSERING 12 MARS 2021
Plast i vårt hav – från skräp till resurs

Ekocentrums första film belyser situationen med den marina plasten och visar på möjligheter att leda in plasten i ett cirkulärt flöde. 

Spela videoklipp

film 2 - LANSERING 19 MARS 2021
Plast i vårt hav – initiativ och innovationer för insamling av marin plast

I den här filmen visar Ekocentrum olika initiativ och innovationer för att samla in plast på Västkusten. Ta del av berättelserna bakom dessa.

Spela videoklipp

film 3 - LANSERING 26 MARS 2021
Plast i vårt hav – innovationer för återvinning och upcycling av marin plast

I den här filmen visar Ekocentrum hur innovatörer arbetar för att skapa ny råvara och nya produkter av den marina plasten – produkter som sluter cirkeln och ger den marina plasten nytt liv!

Spela videoklipp
(Visited 1 times, 1 visits today)